Welkom bij

Schapenhouderij Rob Adriaans

Schapenhouderij Rob Adriaans

Op dit moment bestaat onze schaapskudde uit ruim 1.000 schapen en is daarmee een van de grootste van Brabant. Binnen onze kudde zijn verschillende soorten schapenrassen te vinden, zoals Texelaar, Suffolk, maar ook het zeldzame huisdierras, het Kempisch Heideschaap en de Schoonebeker. Door een jarenlang kruisingsproces hebben we een eigen ras gefokt. Dit schaap heeft alle eigenschappen die voor ons bedrijf belangrijk zijn. In de zomer beheren wij met onze kudde op ecologisch verantwoorde wijze verschillende gebieden voor diverse gemeenten en natuurinstanties.

Begrazingen

Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in landschapsbeheer door de inzet van onze schaapskuddes of runderen in de diverse gebieden. Door de opbouw en diversiteit van onze kudde is het voor ons mogelijk om elk denkbaar gebied te begrazen. U kunt hierbij onder andere denken aan op de (diverse) heide, kapvlaktes, graslanden, geluidswallen, dijken en stadsnatuur.
Door het beheer met schapen is het ecologisch verantwoord en is het voor de flora en fauna in het gebied een aanwinst. Met name omdat het klein bodemleven bij deze beheersvorm intact blijft in tegenstelling tot de traditionele beheersvorm van maaien en afvoeren.

BEZOEK NU ONZE NIEWE WEBWINKEL!

SCHAPENHOUDERIJ
ROB ADRIAANS

 
Schapenhouderij Rob Adriaans houdt zich met meer dan alleen schapen bezig. Het bedrijf is jong en dynamisch en heeft door z’n manier van werken in 2004 de prestigieuze prijs van Agrarisch Ondernemer verkregen.

ADRES

 

Schapenhouderij Rob Adriaans

Doolstraat 7
5641 JL Eindhoven

Tel:  06 5332 6682

 

OPENINGSTIJDEN

 

Op aanvraag